DR.BOY
Stroji za brizganje plastike.
REGLOPLAS
Temperirne in hladilne naprave.
;

BOY – sejem K 2016


RŐSLER.jpg RŐSLER.jpg

Podjetje BOY bo na sejmu K 2016, ki se bo v Düsseldorfu odvijal od 19. 10. do 26. 10. 2016, prikazalo vrsto novosti in izboljšav.

Prva izmed teh je nov tip pogona Multi-Drive, ki s pomočjo dveh ‘servo’ črpalk, ki jih lahko uporabljamo vzporedno ali vsako posebej, omogoča izpolnitev vrsto novih želja in potreb. Vsako izmed črpalk lahko nastavljamo posamično, da zagotovimo hkratno premikanje in funkcije brizgalnega cikla. Novost pogona izboljša hitrost in natančnost brizganja. Poleg izboljšanja učinkovitosti stroja Multi-Drive omogoča tudi vrsto prednosti, npr. nadzor vzporedne zapiralne sile pri brizganju ter brizgalno prešanje z dolgimi gibi. Multi-Drive tako prinaša maksimalno fleksibilnost pogonske enote.  

BOY predstavlja tudi novost kombiniranja brizganja in pihanja, ki do zdaj na enem stroju ni bilo mogoče. V prvem koraku bodo s pomočjo brizganja pripravljene štiri osnove, ki jih stroj zavrti za 180 stopinj okoli indeksne plošče, kjer s pomočjo stisnjenega zraka napihne prej izdelane osnove kar v istem orodju. Pihanje je kot del strojev za brizganje primeren za manjše votle izdelke uporabljene za kozmetiko, hrano in farmacevtsko industrijo. Nova metoda pihanja omogoča izdelavo kompleksnejših izdelkov z večjo natančnostjo kot je to mogoče pri tradicionalnem pihanju. Ta metoda omogoča brizganje izdelka brez dolivka.

BOY bo na sejmu predstavljal tudi svoj prvi linearni robot LR 5, z možnostjo premikanja roke po treh oseh. LR 5 je primeren za uporabnike brez poglobljenega strokovnega znanja, saj ga je enostavno upravljati. Sinhronizacija delovanja stroja in linearnega robota je vključena v program Procan ALPHA ® z vmesnikom Euromap 67.  LR 5 je izdelan za uporabo na strojih od BOY 35 E do BOY 100 E. Individualizacija poti premikanja je možna (X-os 300 mm in 500 mm, Y-os 600 mm, 800 mm in 1000 mm, Z-os 950 mm, 1500 mm, 2000 mm), vrtljiva roka pa lahko dvigne do 5 kg. Linearni robot spremlja zaščitna ograja, izdelana iz kovine, ki je lahko nastavljiva po potrebah posamezne naloge. LR 5 zagotavlja najboljše vkomponiranje robota v stroje BOY.

Sejem K 2016 prinaša tudi predstavitev nove kontrolne plošče Procan ALPHA ® 4, opremljene s številnimi novimi funkcijami. Nova kontrola omogoča možnost OPC-UA serverja, ki izboljša povezljivost stroja ter je direktno vključen v kontrolno ploščo. Nov je tudi vmesnik Euromap 77. Procan ALPHA ® 4 med drugim omogoča povečanje natančnosti nadzora temperature, ter prepolavlja napake, izboljšanje zmogljivosti in hitrosti procesorja, izboljšanje konstantnosti časa brizgalnega cikla, ter mnoge druge izboljšave. Nova kontrola omogoča tudi večjo svobodo pri nastavljanju brizganja. Podobna je prejšnjim programom, zato je primerna za vse uporabnike brez poglobljenega znanja, saj bo prehod na nov program nezahteven.  Procan ALPHA ® 4 v prodajo prihaja spomladi 2017, sprva kot opcijska oprema, primeren pa je za vse stroje BOY.

Zadnja novost, ki bo predstavljena na sejmu K 2016, pa je popolnoma avtomatiziran postopek izdelave in lepljenja nalepke na plastične kozarce s pomočjo dveh robotov podjetja Universal-Robots, ki sta pritrjena na zadnji del stroja stroja BOY. Robota se lahko gibata po šestih oseh premikanja. Prvi robot bo odstranil izdelan kozarec iz stroja, nato ga prestavi na postajo, kjer bo na kozarec nalepljena ena izmed sedmih različnih nalepk. Robot bo nato kozarec prestavil na postajo, kjer ga bo prevzel drugi robot, ki ga bo prestavil na tekoči trak, kjer ga bodo lahko prevzeli obiskovalci. Le-ti bodo imeli tudi možnost izbiranja individualnega dizajna nalepke, ki ga bodo robotu posredovali s pomočjo aplikacije na pametnih telefonih. V tem primeru bo drugi robot individualiziran kozarec napolnil s pivom ter ga podal obiskovalcu. Nalepka bo vključevala tudi QR kodo s podatki o kraju in času izdelave posameznega kozarca.

RABLJENO

BOY 55 A (550-205)
PNL/2 TRANSPORTNI TRAK
SAV/1 VIBRACIJSKI SEPARATOR

PODJETJE

SERVIS

PRIJAVA NA E-NOVICE

  • UNIPLAST Inženiring d.o.o.
  • Pod Hruševco 46 c
  • SI-1360 Vrhnika
  • Slovenija
  • Id za DDV: SI74592297
  • Matična št.: 5696593